Meditáció tanfolyam Ildivel - október 24-től

 

"Aki kifelé figyel álmodik, aki befelé figyel ébred " (Jung)
A meditáció és én, nem lettünk rögtön barátok. Főleg, ami az ülő meditációt illeti. Sokszor nekifutottam, mire a feszült várakozásból megszületett a könnyed jelenlét, a nyugodt derű állapota, az itt és most varázsa. Csak az van, ami van ...


Lehet, hogy Te hamar ráérzel a meditáció szépségére, lehet, hogy sokáig csak így beszélgetsz magaddal: minek ülök én itt, jobb dolgom is volna, mikor lesz már vége, ez szörnyű, nem értem mit szeretnek ebben,  még hogy megnyugtat…


...de, ha gyakorolsz nap, mint nap, akkor egyszer csak feldereng, hogy valami történik, miközben nem történik semmi…

Mert, nem arról fognak szólni a találkozásaink, hogy a virágillatos mezőre képzeled magad, és a naplemente varázslatos fényeiben különböző dolgokat vizualizálsz, mint meditáció.
Puritánabb verziót fogunk követni. :) „Csak” figyeled a különböző érzeteket a testedben, a légzésed áramlását, hol az orrjáratodban, hol a tested különböző pontjain. Mert nem csak az orron át lehet ám lélegezni, hanem akár a köldöködön vagy a lábujjaidon keresztül, vagy akár a lábujjaktól a köldökig. :)
 
Szóval, dögunalom lesz :), de egy idő után mégis alig várod, hogy újra és újra megtapasztald a jelenlétet, ahogy kezdesz ráérezni, hogy a „virág kifelé nyílik, a világ befelé”.

Foglalkozunk a meditációt előkészítő, segítő technikákkal:
31 pontos relaxáció, 61 pontos relaxáció, trataka,
pránajáma gyakorlatok, mantrák és ami még adódik. :)

Eleinte rövidebb meditációs ülések lesznek, aztán szép lassan nyújtóztatjuk őket, és persze az otthoni gyakorlás is elengedhetetlen, ha azt szeretnéd, hogy mélyüljenek a tapasztalásaid – ebben hanganyagokkal is támogatlak.

Ha szívesen elindulnál ezen az úton, gyere, szeretettel várlak!

Időpont:
 keddenként 20.10-21.10 óráig - első óra október 24-én.
további alkalmak: október 31., nov. 7., 14., 21.,28. 

Az alapozó tanfolyam után csatlakozhatsz a gyakorló órákhoz, melyeken lehetőséged lesz tovább mélyíteni a meditációs gyakorlásod.

Részvételi díj: 15 000 Ft / 6 alkalom
Jelentkezés: 5 000 Ft előleg befizetésével
Ildinél, 30 4455 641

vissza